Aardbei

aardbeien yoghurt ijs in 45 seconden Zonder ijsmachine

 

ingrediënten

 

500 gram bevroren aardbeien

 

500 gram yoghurt*

 

honing naar smaak

 

evt een scheutje likeur.

 

 

bereiding

 

doe de bevroren aardbeien in de keukenmachine met mes, schenk de yoghurt erbij en honing naar smaak.

 

mix het en klaar is het ijs.

 

*Speel een beetje met de hoeveelheid yoghurt om de gewenste dikte te krijgen.

Zomerse aardbei punch met gember en madelief (van Yvette van Boven)

 

Ingrediënten

 

 

Voor 4 limonadeglazen:

 

4-5 takjes basilicum

 

250 gram aardbeien, ontkroond en gehalveerd

 

sap van 2 limoenen

 

4 dunne schijfjes gember

 

4-6 eetl. gembersiroop, naar smaak, of dennen­siroop

 

handvol (ca. 30 gram) madelief bloemen

 

handvol ijsblokjes

 

1 liter gingerale

 

 

bereiding

 

Kneus de basilicum licht in een vijzel. Doe de blaadjes in een grote kan, vaas of kom, voeg de aardbeien, het limoensap, de gemberschijfjes, gembersiroop en madeliefjes toe.

 

Roer voorzichtig.

 

Voeg dan veel ijsblokjes toe en vul aan met gingerale.