Aardbei

aardbeien yoghurt ijs in 45 seconden

 

Zonder ijsmachine.

 

 

 

 

 

500 gram bevroren aardbeien

 

 

500 gram yoghurt*

 

 

honing naar smaak

 

 

evt een scheutje likeur.

 

 

 

 

 

doe de bevroren aardbeien in de keukenmachine met mes, schenk de yoghurt erbij en honing naar smaak.

 

 

mix het en klaar is het ijs.

 

 

 

 

 

*Speel een beetje met de hoeveelheid yoghurt om de gewenste dikte te krijgen.

 

 

 

 

Zomerse aardbei punch met gember en madelief (van Yvette van Boven)

 

 

 

 

Ingrediënten

 

 

Voor 4 limonadeglazen:

 

 

4-5 takjes basilicum

 

 

250 gram aardbeien, ontkroond en gehalveerd

 

 

sap van 2 limoenen

 

 

4 dunne schijfjes gember

 

 

4-6 eetl. gembersiroop, naar smaak, of dennen­siroop

 

 

handvol (ca. 30 gram) madelief bloemen

 

 

handvol ijsblokjes

 

 

1 liter gingerale

 

 

 

 

 

Kneus de basilicum licht in een vijzel. Doe de blaadjes in een grote kan, vaas of kom, voeg de aardbeien, het limoensap, de gemberschijfjes, gembersiroop en madeliefjes toe.

 

 

Roer voorzichtig.

 

 

Voeg dan veel ijsblokjes toe en vul aan met gingerale.