aardbeien yoghurt ijs in 45 seconden
Zonder ijsmachine.
500 gram bevroren aardbeien
500 gram yoghurt*
honing naar smaak
evt een scheutje likeur.
doe de bevroren aardbeien in de keukenmachine met mes, schenk de yoghurt erbij en honing naar smaak.
mix het en klaar is het ijs.
*Speel een beetje met de hoeveelheid yoghurt om de gewenste dikte te krijgen.
Zomerse aardbei punch met gember en madelief (van Yvette van Boven)
Ingrediënten
Voor 4 limonadeglazen:
4-5 takjes basilicum
250 gram aardbeien, ontkroond en gehalveerd
sap van 2 limoenen
4 dunne schijfjes gember
4-6 eetl. gembersiroop, naar smaak, of dennensiroop
handvol (ca. 30 gram) madelief bloemen
handvol ijsblokjes
1 liter gingerale
Kneus de basilicum licht in een vijzel. Doe de blaadjes in een grote kan, vaas of kom, voeg de aardbeien, het limoensap, de gemberschijfjes, gembersiroop en madeliefjes toe.
Roer voorzichtig.
Voeg dan veel ijsblokjes toe en vul aan met gingerale.