Pepermunt

Alle munt soorten zijn familie van de lipbloemige planten, hebben alle min of meer een muntsmaak. Van de verse bladeren is heerlijke muntthee te zetten.

 

In de keuken wordt het kruid gebruikt in sauzen, drankjes en in verse salade.

 

 

Het wordt veel gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten, parfums en oliën.

 

 

Verse munt heeft de meeste smaak. Verhit de blaadjes niet tenzij het recept hierom vraagt. Vers gesneden blaadjes voeg je vlak voor het serveren aan je gerecht toe. Hele blaadjes zijn mooi als garnering.

 

 

Men kan munt zelf goed drogen.

 


 

 

HOME MADE ICE TEA

 

 

 

INGREDIËNTEN

 

 

1 L WATER

 

7 G VAN JE FAVORIETE LOSSE THEE (OF 3 THEE BUILTJES)

 

SAP VAN EEN HALVE LIMOEN

 

1 EL AHORNSIROOP

 

ENKELE TAKJES MUNT

 

ENKELE SCHIJFJES LIMOEN

 

ENKELE SCHIJFJES CITROEN

 

 

Bereiding

 

 

KOOK ONGEVEER 30 CL WATER EN ZET ER EEN KOP STERKE THEE MEE (IN EEN BEKER DIE GROOT GENOEG IS). GEBRUIK 7 GRAM VERSE LOSSE THEE OF HANG ER 3 THEEBUILTJES IN VAN JE FAVORIETE THEE. IK HEB IN DEZE VERSIE LOSSE EARL GREY THEE GEBRUIKT.

 

DOE 70 CL KOUD WATER IN EEN KARAF (OF JE KAN OOK EEN LEGE FLES GEBRUIKEN) EN GIET ER DE KOP STERKE THEE BIJ. VOEG HET LIMOENSAP TOE, DE AHORNSIROOP EN DE TAKJES MUNT, ROER EVEN DOOR OF SCHUD DE FLES ZACHTJES, EN ZET DE THEE IN DE KOELKAST OM VERDER AF TE KOELEN.

 

SERVEER MET IJSBLOKJES, ENKELE SCHIJFJES LIMOEN EN CITROEN EN MET NOG ENKELE BLAADJES MUNT.

 

 

ENJOY EN KEEP IT COOL!