Yakon

 

Salade met yacon, appel en bosknoflook

 

Ingrediënten

 

2 kleine yacons

 

1 appel

 

½ citroen, geperst

 

4 takken peterselie

 

1 bosknoflook

 

25 gr hazelnoten, gehakt

 

Pecorino kaas

 

dressing

 

3 el olijfolie

 

1 el citroensap

 

1 tl citroenrasp

 

peper en zout

 

 

Bereiding:

 

Maak eerst de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje. Breng op smaak met peper en zout.

 

Hak de peterselie fijn en snijd de bosknoflook in dunne ringen. Leg dit even apart.

 

Spoel de appel schoon en snijd het met een mandoline in dunne plakken. Leg het in een kom met ijswater en citroensap.

 

Schil de yacons en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes. Leg de plakjes ook in de bak met citroen-ijswater.

 

Giet de appel en yacon af en dep de plakjes droog. Verdeel ze over 2 borden en bestrooi het met de peterselie, bosknoflook en hazelnoten.

 

Schaaf er wat Pecorino kaas boven en lepel de dressing erop.